Aloe vera. Drevni lek.

Poreklom iz suvih područja kao što su južni deo Arapskog poluostrva, Severna Afrika, Kanarska ostrva i Zelenortska ostrva, aloe vera je biljka koja se često koristi u tradicionalnoj biljnoj medicini.

Ekstrakti biljke aloe vera, poznati i kao „istinska aloja”, „kineska aloja” ili „biljka za prvu pomoć”, koriste se za lečenje rana i opekotina, manjih kožnih infekcija, lojnih cisti, dijabetesa i povišenih lipida u krvi u mnogim zemljama širom sveta.


Čini se da je upotreba aloe vere u medicini stara koliko i ljudska vrsta jer se prvi put pojavljuje u tom kontekstu u egipatskim zapisima „Ebers Papyrus“ iz XVI veka pre nove ere.

Gubitak dragocene vlage. Manje nadražaja.

Zewa je razvila širok spektar papirnih maramica za lice, kao i toalet papira koristeći hidrirajuće i antibakterijsko dejstvo biljke aloe vera. “Aloe vera je uobičajen sastojak losiona za lice zbog toga što zaceljuje lice”, kaže Annika Hermenius, tehnički direktor za proizvode u SCA u Geteborgu u Švedskoj. „Za nas je prirodno da koristimo aloe veru jer naši proizvodi dobro pristaju uz kožu.”

Više informacija o našim Ultra Soft Aloe Vera proizvodima možete naći u donjem tekstu.