Česta pitanja

Ovde možete pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja u vezi sa Zewom:

Šta znači reč Zewa?

Reč Zewa predstavlja skraćenicu reči Zellstofffabrik Waldhof (fabrika celuloze Waldhof), naše prve fabrike u Nemačkoj, gde smo 1960. godine počeli proizvodnju higijenskog papira. Danas je Zewa vodeća robna marka toalet papira, ubrusa za domaćinstvo, papirnih maramica i maramica za lice na celokupnom tržištu Evrope.

Gde mogu da kupim proizvode Zewa?

Veliki izbor proizvoda Zewa obično možete da nađete u lokalnim supermarketima, hipermarketima ili apotekama. Ukoliko to nije slučaj, molimo Vas da nas kontaktirate i mi ćemo Vam reći gde u blizini možete naći proizvode Zewa.

Koje boje i mirise toalet papira Zewa mogu da biram?

Postoji veliki broj boja i mirisa! Postoje razne vrste Zewa toalet papira i svako može da potraži svoj omiljeni papir. Zašto ne biste sada pregledali naš odeljak sa proizvodima i pronašli svoj papir?

Zašto mogu da biram između troslojnog i četvoroslojnog papira?

Svi Zewa papiri kombinuju mekoću i čvrstinu. Međutim, što više slojeva papir ima, to je bolji osećaj na Vašoj koži i rolna je čvršća. Različit broj slojeva pruža Vam mogućnost da odlučite da li ćete koristiti isplativi papir za svakodnevnu upotrebu ili ekskluzivni najmekši i najčvršći papir da biste ugodili sebi i svojim voljenima. Na ovaj način uvek postoji savršeni Zewa papir za svaku priliku.

Imam osetljivu kožu, odnosno patim od alergija. Mogu li da koristim Zewa proizvode?

Možete da koristite sve Zewa proizvode bez bilo kakvih ograničenja. Štaviše, u većini slučajeva ne postoji veza između higijenskog papira i kontaktnih alergija. Ukoliko imate simptome poput privremenog crvenila, bubuljica, osipa na koži, svraba, velike iritacije kože i ponekad otoka, posebno preporučujemo upotrebu toalet papira i maramica bez boje i mirisa, budući da su izuzetno nežni na osetljivoj koži.

Da li su proizvodi Zewa s mirisom i u boji takođe nežni na osetljivoj koži?

Da! Naši mirisi, boje i losioni obezbeđuju proizvodima prijatan miris, izgled i osećaj radi Vašeg dobrog zdravlja i garantuju izuzetan osećaj na koži. Svi sastojci koji se dodaju odabrani su uz prethodnu pažljivu procenu, izbegavajući time sve opasne ili problematične supstance kao što su parfemski alergeni.

Koje su prednosti papirnih maramica Zewa u odnosu na tradicionalne platnene maramice?

Kada čistite nos, istovremeno uklanjate milione klica koje izazivaju bolesti a koje ste zadržali u maramici. Budući da su Zewa papirne maramice uvek sveže, namenjene jednokratnoj upotrebi i da se bacaju nakon upotrebe, klice se zauvek uklanjaju. Ako koristite platnenu maramicu – i naročito ako je koristite iznova ili je čak date drugom članu porodice – vraćate u sebe klice i izazivate dodatne infekcije ili usporavate proces ozdravljenja ako imate prehladu ili grip.

Koje su prednosti Zewa papirnih ubrusa za domaćinstvo u odnosu na platnene?

Kada se radi o ubrusima za domaćinstvo, papir obezbeđuje bolju higijenu nego tkanina (uzgred, isto važi i za maramice). Kada koristite Zewa papirne ubruse za domaćinstvo, prljavština i bakterije završavaju u smeću i ne zadržavaju se u tkanini gde mogu dugo da opstanu. Možete takođe da koristite papirne kućne ubruse za uklanjanje viška masnoće iz hrane, što ne biste mogli sa platnenim ubrusima. Ipak, papirne kućne ubruse ne preporučujemo za dodirivanje vrućih tiganja ili šerpi – za to bi trebalo da koristite platnene ubruse ili, još bolje, podmetač za šerpe namenjen toj svrsi.

Zašto je higijena toliko važna za mene i moje voljene?

Zato što je od ključne važnosti za dobro zdravlje i zdrav stil života! Higijena znači otarasiti se što većeg broja klica i bakterija koje izazivaju bolesti. Ukoliko Vi i Vaša porodica ne dolazite više u kontakt sa njima, ostajete zdraviji. A proizvodi Zewa koji se odlažu odmah nakon upotrebe pomažu Vam da stvorite čisto i bezbedno okruženje za svakoga.

Mogu li deca da koriste vlažni toalet papir?

Mogu – i trebalo bi. Deca starija od 3 godine mogu „lakše da obave posao“ uz vlažni toalet papir i da steknu čiste i higijenske životne navike. Naš poseban vlažni papir za decu pogledajte ovde.

Mogu li da bacim vlažni toalet papir na uobičajeni način?

Da, kada ga bacite u ve-ce šolju, list vlažnog toalet papira odlazi u kanalizaciju s lakoćom kao i običan toalet papir. Molimo Vas da koristite jedan listić po mlazu puštene vode.

Šta kompanija Zewa čini u smislu zaštite životne sredine?

Kao vodeći proizvođač papira, veoma smo svesni značaja svoje uloge u zaštiti životne sredine. Zbog toga kompanije SCA i Zewa sprovode opsežan program i brojne aktivnosti za zaštitu prirode i stavljaju jak akcenat na održivost. Ukoliko želite da saznate više o tome, slobodno potražite više informacija o našim ciljevima zaštite životne sredine ovde ili pročitajte naš izveštaj o održivosti na adresi www.sca.com (napominjemo da je internet stranica na engleskom jeziku).

Ko odgovara na moje pitanje ako ono nije obuhvaćeno ovim najčešće postavljenim pitanjima?

Mi odgovaramo! Jednostavno nas kontaktirajte i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.